Arabské olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Olivy černé
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Olivy zelené
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1622 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 485.9 mg
  • Vláknina 14567.5 mg
  • Vitamín A 14567.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme.

  • 2

    Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou.

  • 3

    Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej.

  • 4

    Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí.

Komentáře k receptu