Mušle s kerblíkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Hořčice
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šalotka
  • 100 g Šunka parmská
  • 1000 g Mušle slávky
  • 30 g Kerblík
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1239.7 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky. Obě přísady podusíme asi 10 minut na rozehřátém oleji.

  • 2

    Poprášíme moukou a osmahneme další 2 minuty. Přilijeme bílé víno. Přimícháme hořčici a kerblík, vše zvolna vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Přidáme mušle, přikryjeme a prudce asi 5 minut vaříme při vyšší teplotě, až se mušle otevřou. Obsah přitom několikrát promícháme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.

  • 4

    Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu