Crostini s tatarským biftekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Telecí svíčková
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Kapary
  • 25 g Hořčice
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 15 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Okurky nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 3011 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 151.1 mg
  • Draslík 531.9 mg
  • Vláknina 7955 mg
  • Vitamín A 7955 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky nakrájíme na kostičky, kapary nasekáme. Šalotku na jemno pokrájíme. Žloutek ušleháme s olejem, až vznikne hustý krém. Přimícháme šalotku, okurky a kapary. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí, octem a koňakem. Syrové telecí maso co nejjemněji nasekáme nebo naškrábeme a smícháme s připravenou směsí.

  • 2

    Bagetu nakrájíme na plátky a dozlatova je po obou stranách opečeme na dostatečném množství oleje. Na plátky rozdělíme tatarský biftek a podáváme.

Komentáře k receptu