Crostini s tatarským biftekem
Suroviny
- 300 g Telecí svíčková
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Kapary
- 25 g Hořčice
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 15 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 20 ml Olej rostlinný
- 30 ml Koňak Armaňak
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bageta
- 2 ks Okurky nakládané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 28 g
- Sodík 3011 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 151.1 mg
- Draslík 531.9 mg
- Vláknina 7955 mg
- Vitamín A 7955 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky nakrájíme na kostičky, kapary nasekáme. Šalotku na jemno pokrájíme. Žloutek ušleháme s olejem, až vznikne hustý krém. Přimícháme šalotku, okurky a kapary. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí, octem a koňakem. Syrové telecí maso co nejjemněji nasekáme nebo naškrábeme a smícháme s připravenou směsí.
-
2
Bagetu nakrájíme na plátky a dozlatova je po obou stranách opečeme na dostatečném množství oleje. Na plátky rozdělíme tatarský biftek a podáváme.