Párty obložená mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Meloun cukrový
  • 130 g Šunka parmská
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Chřest sterilovaný
  • 150 g Šunka schwarzwaldská
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 180 g Mozzarella
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 ks Lilek
  • 15 ks Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1234 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 50.6 mg
  • Draslík 848.5 mg
  • Vláknina 16142.5 mg
  • Vitamín A 16142.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1083.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z melounu vypíchneme kuličky. Plátky parmské šunky překrojíme napůl a utvoříme z nich růžice. Napichovátkem je upevníme na kuličky melounu a opepříme. Výhonek uvařeného chřestu obtočíme plátkem schwarzwaldské šunky a 5 minut opékáme na rozehřátém másle.

  • 2

    Třešňová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu za občasného promíchání podusíme 5 minut na troše rozehřátého oleje. Necháme vychladnout, osolíme, opepříme a ozdobíme rozmarýnem.

  • 3

    Mozzarellu nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Rajčata omyjeme, osušíme, rovněž nakrájíme na kostičky a promícháme s mozzarellou a bazalkou. Pokapeme trochou panenského olivového oleje, osolíme a opepříme. Papriky zprudka opečeme, až slupka zčerná a necháme je přikryté. Oloupeme je a nakrájíme na proužky, zakápneme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek a dáme na mísu.

Komentáře k receptu