Párty obložená mísa
Suroviny
- 600 g Meloun cukrový
- 130 g Šunka parmská
- 5 g Pepř černý mletý
- 500 g Chřest sterilovaný
- 150 g Šunka schwarzwaldská
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 30 g Rozmarýn čerstvý
- 180 g Mozzarella
- 20 g Olej olivový extra panenský
- 3 ks Paprika červená
- 1 ks Lilek
- 15 ks Bazalka
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1234 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 50.6 mg
- Draslík 848.5 mg
- Vláknina 16142.5 mg
- Vitamín A 16142.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1083.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z melounu vypíchneme kuličky. Plátky parmské šunky překrojíme napůl a utvoříme z nich růžice. Napichovátkem je upevníme na kuličky melounu a opepříme. Výhonek uvařeného chřestu obtočíme plátkem schwarzwaldské šunky a 5 minut opékáme na rozehřátém másle.
-
2
Třešňová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu za občasného promíchání podusíme 5 minut na troše rozehřátého oleje. Necháme vychladnout, osolíme, opepříme a ozdobíme rozmarýnem.
-
3
Mozzarellu nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Rajčata omyjeme, osušíme, rovněž nakrájíme na kostičky a promícháme s mozzarellou a bazalkou. Pokapeme trochou panenského olivového oleje, osolíme a opepříme. Papriky zprudka opečeme, až slupka zčerná a necháme je přikryté. Oloupeme je a nakrájíme na proužky, zakápneme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek a dáme na mísu.