Crépes s kozím sýrem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 80 ml Calvados
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 295.3 mg
  • Draslík 207.7 mg
  • Vláknina 9575 mg
  • Vitamín A 9575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, soli a mléka rozmícháme hladké lité těsto. Přimícháme máslo a koňak. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočitnout. Troubu předehřejeme na 50 °C.

  • 2

    V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek. Horké je uchováme v troubě.

  • 3

    Jablka omyjeme, osušíme, vypíchneme jádřince a nakrájíme na plátky. Doměkka je opečeme v pánvi na rozehřátém másle při mírné teplotě.

  • 4

    Camembert nakrájíme na plátky a přiložíme na jablka. Posypeme tymiánovými lístky. Pánev přikryjeme a sýr necháme roztavit. Palačinky naplníme a podáváme.

Komentáře k receptu