Provensálské jehněčí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Víno bílé
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 6 ks Olivy černé
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1171 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 2547 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 207 mg
  • Draslík 1229.5 mg
  • Vláknina 21335 mg
  • Vitamín A 21335 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety zbavíme tuku a přitom očistíme povrch kostí. Kotlety poskládáme do mísy. Na marinádu rozmícháme šťávu a strouhanou kůru z 1/2 citronu a 2 lžic olivového oleje. Přimícháme prolisovaný česnek. Rozmarýn opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Přidáme do marinády. Marinádou potřeme kotlety, přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.

  • 2

    Olivy vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Kotlety vyjmeme z marinády, citronovou kůru a rozmarýn odstraníme. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme zbývající olej a máslo. Kotlety opékáme asi 3 minuty při mírné teplotě. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové.

  • 3

    Připečeniny v pánvi rozředíme vínem a povaříme. Přidáme olivy a petrželku a vaříme do zhoustnutí. Kotlety vyjmeme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, olivami a petrželkou. Horké podáváme.

Komentáře k receptu