Broskvové pyré s kiwi omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 302.7 mg
- Draslík 440.6 mg
- Vláknina 7050.1 mg
- Vitamín A 7050.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slijeme broskve a šťávu zachytíme. Broskve s trochou šťávy rozmixujeme. Ušleháme žloutky a práškový cukr do pěny. Želatinu namočíme do studené vody. Odměříme 250 ml broskvové šťávy a zahřejeme. Přidáme dobře vymačkanou želatinu a rozmícháme. Vmícháme žloutkový krém. Ušleháme pevnou šlehačku, přidáme ji do vychlazeného pyré. Ochutíme broskvovým likérem a uložíme do chladu. Oloupeme a rozmixujeme kiwi. Promícháme je s medem, citronovou šťávou a mátovým sirupem. Z vychlazeného krému vykrájíme noky, upravíme je na talířky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvé máty.
-
2