Nugátová omáčka ke krupicovému flameri

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 250 g Cukr krupice
  • 80 g Nugát světlý
  • 150 g Meloun cukrový
  • 130 g Hroznové víno
  • 80 g Cukr vanilka
  • 250 g Pšeničná krupice
  • 25 g Med včelí
  • 80 ml Káva Espresso
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Broskve
  • 10 ks Třešně
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 cl Brandy peach
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 181 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 12100 mg
  • Vitamín A 12100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 817.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 394.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.

  • 2

    Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.

  • 3

    Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.

  • 4

    Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.

Komentáře k receptu