Hovězí játra dušená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 275.2 mg
- Draslík 379.1 mg
- Vláknina 1262 mg
- Vitamín A 1262 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme hladkou moukou.
-
2
Játra zprudka opečeme na tuku po obou stranách a naskládáme do kastrolu.
-
3
V tuku od opékání jater částečně roztavíme slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, dorůžova ji osmahneme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme teplou vodou.
-
4
Vzniklou šťávu krátce provaříme a nalijeme na opečená játra. Dusíme doměkka.
-
5
Nakonec podle potřeby přisolíme a ještě provaříme.