Hovězí játra dušená na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1000 g Játra hovězí
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 275.2 mg
  • Draslík 379.1 mg
  • Vláknina 1262 mg
  • Vitamín A 1262 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme hladkou moukou.

  • 2

    Játra zprudka opečeme na tuku po obou stranách a naskládáme do kastrolu.

  • 3

    V tuku od opékání jater částečně roztavíme slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, dorůžova ji osmahneme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme teplou vodou.

  • 4

    Vzniklou šťávu krátce provaříme a nalijeme na opečená játra. Dusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec podle potřeby přisolíme a ještě provaříme.

Komentáře k receptu