Marcipánová omáčka k ovocnému salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 464.3 mg
- Vláknina 10482.5 mg
- Vitamín A 10482.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marcipán nastrouháme nahrubo a za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce. Vmícháme brandy a necháme vychladnout. Jablka a broskve omyjeme a osušíme. Ovoce rozpůlíme, vyjmeme jádřince a pecky, dužinu nakrájíme na úzké špalíčky. Ihned promícháme s citronovou šťávou a medem, uložíme do chladu. Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme. Vlažnou marcipánovou omáčku nalijeme na ovoce a posypeme ořechy.