Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Med včelí
  • 500 g Zmrzlina vanilková
  • 200 g Jahody zahradní
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Grapefruity
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 916.8 mg
  • Vláknina 18609 mg
  • Vitamín A 18609 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 171.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat. Vmícháme máslo a ovesné vločky, krátce opražíme, přeložíme na talíř a necháme vychladnout. Pečlivě oloupeme pomeranče a grapefruit a nakrájíme je na menší kousky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na špalíčky. Kiwi oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ovoce promícháme s citronovou šťávou a medem. Zmrzlinu necháme povolit, přidáme lžíci medu a rychle promícháme. Přelijeme přes ovoce a posypeme opraženými vločkami.

Komentáře k receptu