Rajčatová salsa k masovým špízům
Suroviny
- 250 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 300 g Rajčata
- 150 g Šunka dušená
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 50 g Zázvor celý
- 250 g Vepřové kotlety
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka hot salsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 830.9 mg
- Vláknina 7553 mg
- Vitamín A 7553 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, vykrojíme stopky, oloupeme slupku, odstraníme semínka. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme a jemně nastrouháme zázvor.
-
2
Jemně nasekáme chilli papričky, spolu se zázvorem a salsou
-
3
je přidáme k rajčatům. Pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Zbytek šťávy vymačkáme na rajčata. Limetku omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme na rajčata a vymačkáme šťávu. Vmícháme česnek a dílky pomeranče. Přidáme nastrouhanou cibuli, sůl a cukr. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velké kostky. Okořeníme solí a pepřem. Plátky šunky rozpůlíme a ovineme jimi kostky masa. Napícháme je na špízy a na grilovací pánvi opečeme v horkém oleji dozlatova.