Pizza kapsy se salámem a olivami
Suroviny
- 80 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Mozzarella
- 120 g Salám Boloňský
- 60 g Olivy černé
- 30 g Sýr Parmezán
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 375 ml Voda pitná
- 250 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 59.6 mg
- Draslík 268.7 mg
- Vláknina 13168.5 mg
- Vitamín A 13168.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, cukru a vlažné vody, uděláme kvásek a necháme vzejít.
-
2
Mouku, olej a sůl, smícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
-
3
Zpracujeme hladké a pružné těsto, necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
-
4
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme placku o průměru cca 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem nebo do formy na pizzu.
-
5
Polovinu pizzy pomažeme rajskou omáčkou s česnekem, posypeme sýry, obložíme salámem, chilli, olivami a špenátem.
-
6
Těsto přehneme a okraje přitiskneme, vznikne kapsa, potřeme olejem a pečeme 15 minut.