Krokety z rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Strouhanka
  • 350 g Filé rybí
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 4 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 56.8 mg
  • Vláknina 1715.8 mg
  • Vitamín A 1715.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé zbavíme kůže a kostí (pokud budeme vařit např. z tresky) a spolu s mlékem, solí a pepřem vaříme v hrnci pod pokličkou deset minut. Rybu přecedíme, mléko odložíme.

  • 2

    V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku. Po malých dávkách metlou zašleháme odložené mléko a vaříme, dokud nezhoustne. Poté odstavíme, přidáme pokrájené filé a mícháme, až vznikne hladká hmota. Do ní vmícháme pokrájené kapary, utřený česnek, posekanou petrželovou nať, mletou papriku, citronovou šťávu, pepř a sůl. Hmotu důkladně promícháme, přeložíme do mísy, necháme vychladnout a pod fólií dáme na dvě hodiny do chladničky.

  • 3

    Připravíme si na obalení v jednom hlubokém talíři rozšlehané vejce, v druhém strouhanku promíchanou se sezamovými semínky.

  • 4

    Z odleželé rybí hmoty tvoříme dvanáct válečků dlouhých sedm centimetrů. Poté je obalíme ve vejci, ve strouhance se sezamem a opět pod přikrytím uložíme do chladničky.

  • 5

    Olej ve fritéze zahřejeme na 190 °C a připravené válečky postupně ve fritéze smažíme zhruba tři minuty, až válečky zezlátnou. Hotové krokety na vrstvě ubrousků zbavíme přebytečného oleje.

  • 6

    Horké krokety servírujeme na míse s měsíčky citronu a petrželovou natí. Ke kroketám podáváme misku s majonézou.

Komentáře k receptu