Telecí řízky se zapečenou čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 140.9 mg
- Draslík 632.7 mg
- Vláknina 1817.3 mg
- Vitamín A 1817.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou čekanku podélně rozkrojíme, vyřízneme košťál a jednotlivé listy vložíme do zapékací mísy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem (50 g). Poklademe vločkami z 20 g másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
2
Omyté maso osušíme, nakrájíme na menší řízky, osolíme a opepříme. Řízky opékáme na pánvi na zbylém rozehřátém másle a na oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.
-
3
Výpek zalijeme lžičkou citronové šťávy a vermutem. Necháme trochu svařit.
-
4
Čekanku, řízky a omáčku upravíme na talíře a pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou majoránkou.