Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 230 g Hřebenatka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1057 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 79.4 mg
- Draslík 881 mg
- Vláknina 3555.8 mg
- Vitamín A 3555.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme zbavili semen. Směs na mírném plameni vaříme pod poklicí asi deset minut. Poté přidáme vyloupané, očištěné a nakrájené krevety a hřebenatky, větší část nasekané petrželové nati a podle chuti opepříme a osolíme. Polévku asi dvě minuty provaříme.
-
2
Polévku hned servírujeme se zbytkem posekané petrželové nati.