Chřestová omáčka s estragonem s ravioli
Suroviny
- 750 g Chřest bílý
- 5 g Sůl
- 10 g Cukr krupice
- 60 g Šalotka
- 75 g Anglická slanina
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Rajčata Cherry
- 750 g Těstoviny Ravioli -masové
- 100 g Sýr Parmezán
- 60 ml Ocet vinný
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 54 g
- Sodík 2519 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 430.1 mg
- Draslík 1089.2 mg
- Vláknina 13871.5 mg
- Vitamín A 13871.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť.