Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Sýr kozí
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunka parmská
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 80 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1270 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 186 mg
  • Draslík 846.1 mg
  • Vláknina 10017 mg
  • Vitamín A 10017 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, omyjeme a blanšírujeme v dostatečném množství vařící osolené vody. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme okapat, dobře vymačkáme a nasekáme nahrubo.

  • 2

    Kozí sýr smícháme se špenátem a s vejci, okořeníme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán a mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky a necháme je v horké vodě těsně pod bodem varu táhnout asi 4 minuty.

  • 3

    Zpěníme máslo a osmažíme na něm proužky parmské šunky a otrhané lístky šalvěje. Noky vybereme odpěňovačkou, upravíme na talíře a přelijeme horkým máslem.

Komentáře k receptu