Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Šunka dušená
  • 120 g Špenátový protlak mražený
  • 120 g Sýr Ricotta
  • 85 g Sýr Gruyére
  • 625 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Cannelloni
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 136.4 mg
  • Draslík 160.9 mg
  • Vláknina 2393.7 mg
  • Vitamín A 2393.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla.

  • 2

    V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře.

  • 3

    Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy.

  • 4

    Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře.

  • 5

    Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu