Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou
Suroviny
- 140 g Šunka dušená
- 120 g Špenátový protlak mražený
- 120 g Sýr Ricotta
- 85 g Sýr Gruyére
- 625 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 12 ks Cannelloni
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 136.4 mg
- Draslík 160.9 mg
- Vláknina 2393.7 mg
- Vitamín A 2393.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla.
-
2
V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře.
-
3
Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy.
-
4
Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře.
-
5
Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme.