Bucatini alla carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 968 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1324 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 636.3 mg
- Draslík 213.8 mg
- Vláknina 1172.5 mg
- Vitamín A 1172.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji na kostičky. Oloupeme cibuli a rovněž ji nakrájíme na kostičky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Přelijeme přes síto a necháme okapat. Zatímco se těstoviny vaří, opečeme na pánvi na zahřátém olivovém oleji slaninu a cibuli do sklovita. Smetanu smícháme se žloutky a se 30 g parmazánu, osolíme a opepříme. Horké těstoviny promícháme se slaninou a s cibulí a zalijeme je smetanovou omáčkou. Za stálého míchání krátce prohřejeme. Dbáme na to, aby se omáčka v žádném případě nezačala vařit, protože by se žloutky srazily. Dochutíme černým pepřem. Zbývající parmazán podáváme zvlášť.