Pariková omáčka s cuketami k nudlím Pappardelle
Suroviny
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 5 g Sůl
- 200 g Cuketa
- 60 g Paprika červená
- 60 g Paprika žlutá
- 5 g Citronová kůra
- 5 g Pepř černý mletý
- 125 g Sýr Fontina
- 40 ml Olej olivový
- 125 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 30 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 295.9 mg
- Vláknina 9088.5 mg
- Vitamín A 9088.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Očistíme a omyjeme cukety. Papriky rozpůlíme,
-
2
odstraníme semeníky a žebra. Půlky paprik oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do horkého oleje prolisujeme česnek, přidáme chilli papričku, nakrájenou zeleninu, citronovou kůru, kečup, tymián, rozmarýn a červené víno. Zeleninovou omáčku vaříme na mírném plameni pod pokličkou 20 minut. Osolíme a opepříme. Nudle slijeme a promícháme je s máslem. Přidáme omáčku a čerstvě nastrouhaný sýr, podáváme ve zvláštní misce.