Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 180 g Houby čerstvé
  • 180 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 180 g Krab
  • 300 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 l Voda pitná
  • 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 689.5 mg
  • Vláknina 9268.1 mg
  • Vitamín A 9268.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple.

  • 2

    Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem.

  • 3

    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 4

    V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme.

  • 5

    Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem.

  • 6

    V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu