Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Conchiglie
- 180 g Houby čerstvé
- 180 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Sýr Parmezán
- 180 g Krab
- 300 ml Bešamel
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 l Voda pitná
- 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 30 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 689.5 mg
- Vláknina 9268.1 mg
- Vitamín A 9268.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple.
-
2
Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem.
-
3
Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
-
4
V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme.
-
5
Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem.
-
6
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem.