Telecí mozeček na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 80 g Lanýž
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Telecí mozek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 1996.5 mg
  • Draslík 596.4 mg
  • Vláknina 2231 mg
  • Vitamín A 2231 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.

  • 3

    Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.

Komentáře k receptu