Telecí mozeček na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 1996.5 mg
- Draslík 596.4 mg
- Vláknina 2231 mg
- Vitamín A 2231 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
-
3
Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.