Cannelloni plněné rajčatovou směsí s houbami a masem
Suroviny
- 220 g Houby čerstvé
- 120 g Prosciutto sušené
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Bešamel
- 85 g Sýr Parmezán
- 350 g Mleté kuřecí maso
- 150 ml Víno Marsala
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 12 ks Cannelloni
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1418 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 104.4 mg
- Draslík 856.7 mg
- Vláknina 11965.8 mg
- Vitamín A 11965.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkové listy, 2 plátky cibule, 12 ks pepře, 2 špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po 10 minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
-
2
V hluboké silnostěnné pánvi na oleji při nízké teplotě restujeme lisovaný česnek, drobně posekanou cibuli a houby nakrájené na plátky. Po zhruba 10 minutách přidáme mleté maso, prosciutto a restujeme, až změní barvu. Poté vlijeme víno, rajčatový protlak, pokrájená rajčata i s nálevem, posekanou bazalku a zahříváme asi 5 minut. Poté směs opepříme, osolíme a pod poklicí vaříme na malém plameni. Po 1/2 hodině sejmeme poklici a za občasného míchání vaříme ještě 1/4 hodiny.
-
3
V mezičase v osolené vodě uvaříme cannelloni na skus, scedíme a usušíme. Zapékací mísu vymažeme máslem.
-
4
S pomocí lžičky plníme cannelloni masovou směsí a klademe do připravené mísy. Poté je přelijeme bešamelem, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 1/2 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Ihned podáváme.