Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 450 g Sýr Ricotta
  • 220 g Cannelloni
  • 75 g Mozzarella
  • 125 ml Ocet vinný
  • 125 ml Olej olivový
  • 550 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1710 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 459.1 mg
  • Draslík 925.2 mg
  • Vláknina 227 mg
  • Vitamín A 227 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si připravíme marinádu smícháním octa, utřeného česneku a 125 ml olivového oleje. Do marinády vložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dobře promícháme a pod fólií dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Poté na 2 lžících oleje naložené maso zhruba 7 minut smažíme (bez marinády).

  • 2

    Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo, zahřejeme na vyšší teplotu, přimícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek. Když omáčka zhoustne, zmírníme plamen, vsypeme do omáčky strouhaný parmezán a poté odstavíme.

  • 3

    V míse rozetřeme ricottu s rozšlehaným vejcem a bylinkami. Do směsi vmícháme osmažené kuřecí maso. Hotovou směsí naplníme cannelloni.

  • 4

    Do zapékací misky vlijeme 1/2 omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbylou omáčkou. Na omáčku nasypeme strouhanou mozzarellu, misku zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 3/4 hodiny. Těstoviny po upečení necháme 10 minut ustát, poté je ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu