Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 450 g Sýr Ricotta
- 220 g Cannelloni
- 75 g Mozzarella
- 125 ml Ocet vinný
- 125 ml Olej olivový
- 550 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1710 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 133 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 459.1 mg
- Draslík 925.2 mg
- Vláknina 227 mg
- Vitamín A 227 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse si připravíme marinádu smícháním octa, utřeného česneku a 125 ml olivového oleje. Do marinády vložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dobře promícháme a pod fólií dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Poté na 2 lžících oleje naložené maso zhruba 7 minut smažíme (bez marinády).
-
2
Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo, zahřejeme na vyšší teplotu, přimícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek. Když omáčka zhoustne, zmírníme plamen, vsypeme do omáčky strouhaný parmezán a poté odstavíme.
-
3
V míse rozetřeme ricottu s rozšlehaným vejcem a bylinkami. Do směsi vmícháme osmažené kuřecí maso. Hotovou směsí naplníme cannelloni.
-
4
Do zapékací misky vlijeme 1/2 omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbylou omáčkou. Na omáčku nasypeme strouhanou mozzarellu, misku zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 3/4 hodiny. Těstoviny po upečení necháme 10 minut ustát, poté je ozdobíme lístky bazalky a podáváme.