Šafránová omáčka k tuňákovi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 600 g Tuňák obecný
  • 10 g Polévkové koření Maggi
  • 40 g Jíška instantní
  • 5 g Šafrán
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 4 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 521 mg
  • Vláknina 2382.5 mg
  • Vitamín A 2382.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahřejeme zeleninový vývar se šafránem. Metličkou vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Vmícháme vločky studeného másla. Přidáme koriandr, ale omáčku již nevaříme.

  • 2

    Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Omáčku ochutíme trochou strouhané kůry a vymačkané šťávy.

  • 3

    Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vedeme směs koření a na horkém oleji opékáme z každé strany alespoň 1 minutu. Poté ji pokapeme limetovou šťávou a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu