Šafránová omáčka k tuňákovi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 40 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 521 mg
- Vláknina 2382.5 mg
- Vitamín A 2382.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zahřejeme zeleninový vývar se šafránem. Metličkou vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Vmícháme vločky studeného másla. Přidáme koriandr, ale omáčku již nevaříme.
-
2
Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Omáčku ochutíme trochou strouhané kůry a vymačkané šťávy.
-
3
Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vedeme směs koření a na horkém oleji opékáme z každé strany alespoň 1 minutu. Poté ji pokapeme limetovou šťávou a přelijeme omáčkou.