Olivová omáčka s kapary k mečounovi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 828.1 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut.
-
2
Nakrájíme česnek na tenké plátky, rozpůlíme olivy a kapary nasekáme nahrubo.
-
3
Opečenou rybu pokapeme olivovým olejem a ponecháme 3 minuty na pánvi. Poté přeložíme na předehřátou mísu. Do pánve vložíme studené máslo, přidáme olivy a kapary, protřeseme a okořeníme citronem, solí a pepřem.
-
4
Zjemníme petrželkou a nasypeme na rybí maso.