Zelená chřestová omáčka s lososem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 800 g Losos - filety
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Chřest zelený
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1204 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 856.4 mg
  • Vláknina 2972.5 mg
  • Vitamín A 2972.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme pouze dolní část chřestu, odkrojíme hlavičky. Ty povaříme ve vývaru asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme okapat. Zbývající část chřestu nakrájíme na malé kousky a ve vývaru uvaříme doměkka. Chřest vyjmeme a rozmixujeme. Svaříme smetanu, tučnou smetanu a bílé víno. Přidáme rozmixovaný chřest, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme chřestové hlavičky. Rybu omyjeme a necháme ohřívat v horkém vývaru na mírném plameni 5-8 minut. Podáváme s omáčkou s chřestovými hlavičkami.

  • 2

    Chutná s novými bramborami s máslem, posypanými petrželkou.

Komentáře k receptu