Zelená chřestová omáčka s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1204 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 856.4 mg
- Vláknina 2972.5 mg
- Vitamín A 2972.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme pouze dolní část chřestu, odkrojíme hlavičky. Ty povaříme ve vývaru asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme okapat. Zbývající část chřestu nakrájíme na malé kousky a ve vývaru uvaříme doměkka. Chřest vyjmeme a rozmixujeme. Svaříme smetanu, tučnou smetanu a bílé víno. Přidáme rozmixovaný chřest, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme chřestové hlavičky. Rybu omyjeme a necháme ohřívat v horkém vývaru na mírném plameni 5-8 minut. Podáváme s omáčkou s chřestovými hlavičkami.
-
2
Chutná s novými bramborami s máslem, posypanými petrželkou.