Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo bylinkové
  • 800 g Perlička
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Jablka
  • 4 cl Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 957.2 mg
  • Vláknina 4815 mg
  • Vitamín A 4815 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. Máslo smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem a touto směsí maso potřeme. Rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm po každé straně asi minutu opékáme. Vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jaderník. Jednu čtvrtinu nakrájíme na drobné kostičky, zbytek na větší kostky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Půlku cibule nakrájíme rovněž na drobné kostičky a smícháme se stejně nakrájeným jablkem.

  • 2

    Směs prozatím odložíme stranou.

  • 3

    Ve výpeku podusíme zbývající cibuli a jablka doměkka. Přilijeme drůbeží vývar a vyvaříme na jednu třetinu. Rozmixujeme ručním mixérem a omáčku ochutíme calvadosem, solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky, přidáme jablečno-cibulovou směs, vaříme 3 minuty. Maso servírujeme na předehřáté talíře přelité omáčkou, do které jsme pro zjemnění vmíchali ušlehanou šlehačku.

  • 4

    Chutnou přílohou jsou dozlatova opečené polentové nebo krupicové placičky.

Komentáře k receptu