Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 957.2 mg
- Vláknina 4815 mg
- Vitamín A 4815 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a osušíme. Máslo smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem a touto směsí maso potřeme. Rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm po každé straně asi minutu opékáme. Vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jaderník. Jednu čtvrtinu nakrájíme na drobné kostičky, zbytek na větší kostky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Půlku cibule nakrájíme rovněž na drobné kostičky a smícháme se stejně nakrájeným jablkem.
-
2
Směs prozatím odložíme stranou.
-
3
Ve výpeku podusíme zbývající cibuli a jablka doměkka. Přilijeme drůbeží vývar a vyvaříme na jednu třetinu. Rozmixujeme ručním mixérem a omáčku ochutíme calvadosem, solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky, přidáme jablečno-cibulovou směs, vaříme 3 minuty. Maso servírujeme na předehřáté talíře přelité omáčkou, do které jsme pro zjemnění vmíchali ušlehanou šlehačku.
-
4
Chutnou přílohou jsou dozlatova opečené polentové nebo krupicové placičky.