Nákyp z makaronů se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 250 ml Bešamel
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 434.1 mg
  • Vláknina 8739.8 mg
  • Vitamín A 8739.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 225 °C. Šunku nakrájíme na kostičky a goudu nastrouháme. Bešamelovou omáčku převaříme s mlékem, přimícháme tavený sýr, osolíme a opepříme. Makarony a šunku střídavě navrstvíme do vymaštěné zapékací mísy a přelijeme omáčkou.

  • 3

    Povrch nákypu posypeme sýrem a dáme péct na 20 minut do horké trouby. Podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu