Pepřová omáčka k jehněčí pečeni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1073 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 167 mg
- Draslík 1504.4 mg
- Vláknina 10092.5 mg
- Vitamín A 10092.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masa vetřeme sůl a rozdrcený pepř, rozpálíme olej a opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. List alobalu potřeme máslem, položíme na něj maso, obložíme tymiánem a zabalíme. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a jednotlivé druhy povaříme v osolené vodě tak, aby zůstaly křupavé. Přelijeme je studenou vodou a necháme vychladnout. Zabalené maso vložíme do vařící vody, hrnec odstavíme a maso v něm ponecháme 8 minut. Jehněčí vývar vyvaříme na polovinu. Ručním mixérem vmícháme na kousky nakrájené máslo. Do omáčky vložíme zeleninu, osolíme, řádně opepříme a ochutíme petrželkou. Maso vyjmeme z fólie a šikmo nakrájíme na slabé plátky.
-
2
Vhodnou přílohou jsou brambory pečené s tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.