Pepřová omáčka k jehněčí pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 100 g Hrachové lusky
  • 200 g Karotka
  • 100 g Cibulka jarní
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Kedlubna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1073 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 167 mg
  • Draslík 1504.4 mg
  • Vláknina 10092.5 mg
  • Vitamín A 10092.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vetřeme sůl a rozdrcený pepř, rozpálíme olej a opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. List alobalu potřeme máslem, položíme na něj maso, obložíme tymiánem a zabalíme. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a jednotlivé druhy povaříme v osolené vodě tak, aby zůstaly křupavé. Přelijeme je studenou vodou a necháme vychladnout. Zabalené maso vložíme do vařící vody, hrnec odstavíme a maso v něm ponecháme 8 minut. Jehněčí vývar vyvaříme na polovinu. Ručním mixérem vmícháme na kousky nakrájené máslo. Do omáčky vložíme zeleninu, osolíme, řádně opepříme a ochutíme petrželkou. Maso vyjmeme z fólie a šikmo nakrájíme na slabé plátky.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou brambory pečené s tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.

Komentáře k receptu