Kuřecí žaludky na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Balsamico ocet
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 5 g Nové koření celé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Pomeranče
  • 500 g Cibule červená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Žaludky drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 345.7 mg
  • Vláknina 21593.8 mg
  • Vitamín A 21593.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme kořenovou zeleninu, bobkový list, rozpůlenou cibuli, hřebíček, nové koření, pepř, kuřecí žaludky a sůl, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka. Hotové žaludky vyjmeme a nakrájíme je na tenké proužky. Vývar přecedíme a svaříme na 500 ml. Z cukru uděláme světlý karamel. Zalijeme jej octem a vývarem, znovu vyvaříme na jednu třetinu. Z jednoho pomeranče a citronu oloupeme kůru. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Spolu s ovocnou šťávou a kůrou přidáme do vývaru a nezakryté vaříme 30 minut. V omáčce prohřejeme žaludky, dochutíme solí a pepřem a vmícháme po kouscích studené máslo.

Komentáře k receptu