Kuřecí žaludky na pomerančích
Suroviny
- 50 g Balsamico ocet
- 400 g Zelenina kořenová
- 5 g Nové koření celé
- 5 g Pepř černý celý
- 5 g Sůl
- 50 g Cukr krupice
- 500 g Pomeranče
- 500 g Cibule červená
- 60 g Máslo čerstvé
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 1 ks Citrony
- 1 kg Žaludky drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 21 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 345.7 mg
- Vláknina 21593.8 mg
- Vitamín A 21593.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme kořenovou zeleninu, bobkový list, rozpůlenou cibuli, hřebíček, nové koření, pepř, kuřecí žaludky a sůl, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka. Hotové žaludky vyjmeme a nakrájíme je na tenké proužky. Vývar přecedíme a svaříme na 500 ml. Z cukru uděláme světlý karamel. Zalijeme jej octem a vývarem, znovu vyvaříme na jednu třetinu. Z jednoho pomeranče a citronu oloupeme kůru. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Spolu s ovocnou šťávou a kůrou přidáme do vývaru a nezakryté vaříme 30 minut. V omáčce prohřejeme žaludky, dochutíme solí a pepřem a vmícháme po kouscích studené máslo.