Rajská omáčka s kapary k telecím játrům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Játra telecí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šunka parmská
  • 500 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 60 g Kapary
  • 60 g Kečup
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Roketa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Ciabatta
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1938 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 605.5 mg
  • Draslík 2707.6 mg
  • Vláknina 18411.5 mg
  • Vitamín A 18411.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 136.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na proužky. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme nepříliš pevný sníh a smícháme jej se žloutkem. Nastrouháme ciabattu. Rozpálíme dostatečné množství přepuštěného másla, játra namočíme do vaječné směsi a zlehka je obalíme ve strouhance. Osmažíme je dokřupava a odložíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.

  • 2

    Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej a zprudka v něm osmažíme česnek, cibuli a šunku. Přidáme rajčata, bobkový list, tymián a kečup a svaříme na krémovou omáčku. Opláchneme sardelky a nasekáme je najemno, stejně jako chilli papričku. Vše přidáme do omáčky, přimícháme kapary a dochutíme pepřem. Roketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Vmícháme ji do omáčky a podáváme s opečenými játry.

Komentáře k receptu