Rajská omáčka s kapary k telecím játrům
Suroviny
- 100 g Cibule
- 600 g Játra telecí
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Šunka parmská
- 500 g Rajčata sušená sterilovaná
- 5 g Tymián čerstvý
- 60 g Kapary
- 60 g Kečup
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Roketa
- 80 g Máslo čerstvé
- 30 ml Olej olivový
- 1 ks Ciabatta
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Sardelové řezy
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1938 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 605.5 mg
- Draslík 2707.6 mg
- Vláknina 18411.5 mg
- Vitamín A 18411.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 136.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na proužky. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme nepříliš pevný sníh a smícháme jej se žloutkem. Nastrouháme ciabattu. Rozpálíme dostatečné množství přepuštěného másla, játra namočíme do vaječné směsi a zlehka je obalíme ve strouhance. Osmažíme je dokřupava a odložíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
-
2
Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej a zprudka v něm osmažíme česnek, cibuli a šunku. Přidáme rajčata, bobkový list, tymián a kečup a svaříme na krémovou omáčku. Opláchneme sardelky a nasekáme je najemno, stejně jako chilli papričku. Vše přidáme do omáčky, přimícháme kapary a dochutíme pepřem. Roketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Vmícháme ji do omáčky a podáváme s opečenými játry.