Šípková omáčka k hovězí pečeni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 934 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 176.5 mg
- Draslík 99.9 mg
- Vláknina 1967.5 mg
- Vitamín A 1967.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a tymián. Obložíme plátky slaniny a ovineme kuchyňskou nití.
-
2
V pekáči rozehřejeme olej a maso ze všech stran řádně opečeme, aby mělo hnědou kůrku. Přilijeme 500 ml horké vody, ve které rozmícháme koření. Při střední teplotě dusíme zakryté 90 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do omáčky vmícháme šípkovou marmeládu a smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme slaninu a nakrájíme je na plátky.
-
3
Dobrou přílohou jsou bramborové knedlíky a na másle podušené zelí.