Šípková omáčka k hovězí pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 60 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián sušený
  • 5 g Koření Gyros
  • 60 g Marmeláda šípková
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej sezamový
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 934 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 176.5 mg
  • Draslík 99.9 mg
  • Vláknina 1967.5 mg
  • Vitamín A 1967.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a tymián. Obložíme plátky slaniny a ovineme kuchyňskou nití.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme olej a maso ze všech stran řádně opečeme, aby mělo hnědou kůrku. Přilijeme 500 ml horké vody, ve které rozmícháme koření. Při střední teplotě dusíme zakryté 90 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do omáčky vmícháme šípkovou marmeládu a smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme slaninu a nakrájíme je na plátky.

  • 3

    Dobrou přílohou jsou bramborové knedlíky a na másle podušené zelí.

Komentáře k receptu