Chlebová omáčka k vepřové pečeni
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Sardelová pasta
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 200 g Žampiony čerstvé
- 10 g Citronová kůra
- 5 g Kmín drcený
- 80 g Šalotka
- 20 g Bujón slepičí
- 10 g Tymián čerstvý
- 6 krajíc Chléb toastový
- 3 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Mléko polotučné
- 1 kg Vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2302 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 160.2 mg
- Draslík 1675.9 mg
- Vláknina 4228.3 mg
- Vitamín A 4228.3 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Rozehřejeme máslo a maso v něm ze všech stran 15 minut opékáme. Přidáme šalotku, česnek, žampiony, bobkový list a tymián a vše zalijeme polovinou horkého mléka. Asi po 30 minutách přilijeme zbytek mléka. Maso připravujeme celkem 70-80 minut. Během této doby je často obracíme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Ze šťávy vyjmeme bobkový list a tymián. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a krajíčky nakrájíme na kostky. Pečlivě promícháme se šťávou a omáčku dochutíme slepičím bujonem, sardelovou pastou, pepřem, citronovou kůrou a petrželkou.
-
2
Podáváme se zeleninovou oblohou z mrkve, řapíkatého celeru, brokolice, chřestu nebo kedlubny.