Chlebová omáčka k vepřové pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sardelová pasta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Citronová kůra
  • 5 g Kmín drcený
  • 80 g Šalotka
  • 20 g Bujón slepičí
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Vepřová panenka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2302 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 1675.9 mg
  • Vláknina 4228.3 mg
  • Vitamín A 4228.3 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Rozehřejeme máslo a maso v něm ze všech stran 15 minut opékáme. Přidáme šalotku, česnek, žampiony, bobkový list a tymián a vše zalijeme polovinou horkého mléka. Asi po 30 minutách přilijeme zbytek mléka. Maso připravujeme celkem 70-80 minut. Během této doby je často obracíme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Ze šťávy vyjmeme bobkový list a tymián. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a krajíčky nakrájíme na kostky. Pečlivě promícháme se šťávou a omáčku dochutíme slepičím bujonem, sardelovou pastou, pepřem, citronovou kůrou a petrželkou.

  • 2

    Podáváme se zeleninovou oblohou z mrkve, řapíkatého celeru, brokolice, chřestu nebo kedlubny.

Komentáře k receptu