Lovecká omáčka k vepřovým steakům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kompot brusinkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 10 g Jíška hotová tmavá
  • 60 ml Víno portské
  • 10 ml Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 30.4 mg
  • Vláknina 665 mg
  • Vitamín A 665 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3859.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa nařežeme steaky, které osolíme a opepříme. Maso osmažíme z obou stran na másle.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Steaky dáme do pekáčku. Výpek z masa rozmícháme s portským vínem, jíškou, worčestrem, přidáme smetanu a brusinkový kompot. Omáčkou přelijeme maso a zapékáme 20-25 minut.

Komentáře k receptu