Jogurtová terina s javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 8 ks Meduňka
  • 5 plátek Želatina
  • 0.5 dl Jogurt bílý
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Sirup javorový
  • 0.5 dl Sirup javorový
  • 1 balení Piškoty cukrářské
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 252.7 mg
  • Draslík 207.5 mg
  • Vláknina 7005 mg
  • Vitamín A 7005 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme zašlehávat 3 lžíce javorového sirupu. Do žloutkové pěny přimícháme 2 dl jogurtu a zakysanou smetanu.

  • 2

    Želatinu namočíme do trošky studené vody, po 5 minutách vodu se želatinou přihřejeme, rozpustíme a přimícháme ji do 0,5 dl jogurtu, který přimícháme do jogurtového krému.

  • 3

    Zvlášť vyšleháme smetanu na šlehačku a bílky na tuhý sníh. Obě ingredience postupně přimícháme do krému a naplníme formu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií.

  • 4

    Na talíř nalijeme 1 dl javorového sirupu. Jednu stranu dlouhých piškotů namočíme do sirupu a namočenou stranou je položíme na povrch jogurtového krému. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky.

  • 5

    Druhý den jogurtovou terinu opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce.

  • 6

    Ke každé porci na talířku ozdobně upravíme (pomocí lžíce) smíchaný javorový sirup se smetanou a lístky meduňky.

Komentáře k receptu