Melounový sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Meloun vodní
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 942 mg
  • Vláknina 8350 mg
  • Vitamín A 8350 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a společně s citronovou šťávou rozmačkáme na pyré. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, uhladíme, vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.

  • 2

    Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně vmícháme cukr. Poté sorbet vyjmeme, znovu rozmačkáme a přidáme opatrně sníh. Vlijeme zpět do formy, zakryjeme potravinovou fólií a mrazíme další cca 3hodiny.

Komentáře k receptu