Krůtí řízky s višňovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Krůtí maso
- 400 g Višně
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Griotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 22 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 651.5 mg
- Vláknina 3239.8 mg
- Vitamín A 3239.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.
-
2
Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
-
4
Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.
-
5
Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.
-
6
Řízky podáváme s višňovou omáčkou.