Zapečená rajčata s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 212.9 mg
- Vláknina 7510 mg
- Vitamín A 7510 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme také na plátky, které zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno položíme vrstvu rajčat, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, další vrstvou budou jablka a nakonec opět plátky rajčat. Zasypeme posekanou petrželkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
-
3
Podáváme s pečivem.