Slávky po námořnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 518.5 mg
- Vláknina 769.5 mg
- Vitamín A 769.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné slávky nasypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, do které jsme přidali na kolečka nakrájenou cibuli, posekanou petrželku a mletý pepř. Vaříme dvě až tři minuty a hrnec odstavíme. Slávky se varem otevřou. Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Slávky vyndáme z lastur a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Přisypeme strouhanku, nadrobno pokrájenou šalotku, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem. Přilijeme trochu vývaru ze slávek, povaříme minutu a odstavíme. Do omáčky vmícháme citronovou šťávu, dvě lžíce másla a posekanou petrželku. Podáváme v miskách.