Farfalle s Nivou a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 209 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 244.7 mg
- Vláknina 13120.2 mg
- Vitamín A 13120.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek spolu s očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví osmahneme na rozehřátém oleji. Přilijeme mléko a rozpustíme v něm sýr. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a vše krátce prohřejeme.
-
3
Sýrovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm upravíme na talíře.