Rajská omáčka s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Rajčata
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí maso mleté
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 g Tabasco
  • 20 g Kapary
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Žemle tuková
  • 50 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 30 ml Limetka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 179.1 mg
  • Draslík 955.1 mg
  • Vláknina 7718 mg
  • Vitamín A 7718 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šalvějové lístky nasekáme. Rajčata ponoříme do vařící vody, oloupeme, rozčtvrtíme, vymačkáme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi zahřejeme máslo a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Žemle vymačkáme, rozmělníme a přidáme k cibuli do pánve. Směs přelijeme do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, šalvěj a kapary, dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které opékáme ve větší pánvi na přepuštěném másle. Hotové maso přeložíme do jiné mísy a pokapeme portským vínem. Z nakrájených rajčat umixujeme jemné pyré. Ochutíme je solí, tabaskem, olivovým olejem a limetkovou šťávou a podáváme k masovým kuličkám.

Komentáře k receptu