Hovězí fond
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
- 150 g Rajčata
- 100 g Žampiony čerstvé
- 5 g Sůl
- 10 g Tymián čerstvý
- 120 g Cibule
- 40 g Protlak rajčatový
- 40 ml Olej slunečnicový
- 750 ml Víno červené
- 3 ks Hřebíček
- 3 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Kosti hovězí řídké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 432.7 mg
- Vláknina 2271.5 mg
- Vitamín A 2271.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti důkladně omyjeme a v horkém oleji ze všech stran řádně opečeme. Přidáme rajský protlak, krátce opečeme a zalijeme 1 1 vody. Vaříme v zakryté nádobě 90 minut. Často sbíráme pěnu. Zeleninu očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Spolu s kořením, bylinkami a vínem přidáme do hrnce a nezakryté vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a svaříme nejméně na polovinu.
-
3