Drůbeží fond

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Zelenina kořenová
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Citronová kůra
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1.5 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 316.6 mg
  • Vláknina 2126.2 mg
  • Vitamín A 2126.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici omyjeme a na horkém oleji lehce opečeme. Zalijeme ji 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky. Spolu s kořením, cibulí a vínem přidáme po 45 minutách varu do hrnce a nezakryté vaříme dalších 30 minut. Vývar scedíme a vaříme tak dlouho, dokud se alespoň polovina tekutiny nevyvaří.

Komentáře k receptu