Těstovinová terina se špenátem a hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Těstoviny Penne
  • 200 g Mozzarella
  • 100 g Sýr balkánský
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 g Houby nakládané
  • 200 g Houby čerstvé
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Česnek
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2460 kcal
  • Sacharidy 188 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 4911 mg
  • Bílkoviny 108 g
  • Uhlovodany 188 g
  • Cholesterol 384.2 mg
  • Draslík 2736.2 mg
  • Vláknina 29314.2 mg
  • Vitamín A 29314.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, drobně pokrájený česnek krátce zpěníme na másle. Přidáme umytý, na kousky pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme 8-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny.

  • 2

    Čerstvé houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na kterém houby podusíme, přimícháme k nim zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a směs hub promícháme se špenátem.

  • 3

    Drobné těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme je a vychladlé smícháme s kostičkami Mozzarelly.

  • 4

    Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme ji máslem a na dno vložíme polovinu uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu špenátu s houbami, které zakryjeme zbytkem těstovin.

  • 5

    Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.

  • 6

    Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu.

Komentáře k receptu