Těstoviny v rajčatové omáčce s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1351 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 489.5 mg
- Vláknina 11632.8 mg
- Vitamín A 11632.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém rendlíku na oleji restujeme cibuli. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata a česnek nakrájený na čtvrtky. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 1/2 hodiny. Směs je hotová, až se olej oddělí od masy. Směs ochutíme solí a pepřem.
-
2
V mezičase v osolené vodě uvaříme špagety na skus, scedíme a vsypeme do mísy. Na těstoviny vlijeme omáčku, vsypeme posekanou bazalku a dobře promícháme. Na ozdobu poklademe těstoviny hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.