Polévka z vepřového srdce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 40 g Karotka
  • 40 g Petržel kořen
  • 30 g Celer bulvový
  • 40 g Nudle vaječné
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vepřové srdce
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 181.9 mg
  • Draslík 732.3 mg
  • Vláknina 3462.3 mg
  • Vitamín A 3462.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky.

  • 2

    V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme vývarem ze srdce, přidáme nudličky masa a nudličky pokrájené karotky, petržele, cibule a celeru. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 minut. Nyní vsypeme polévkové nudle a vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu