Polévka z vepřového srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 181.9 mg
- Draslík 732.3 mg
- Vláknina 3462.3 mg
- Vitamín A 3462.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky.
-
2
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme vývarem ze srdce, přidáme nudličky masa a nudličky pokrájené karotky, petržele, cibule a celeru. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 minut. Nyní vsypeme polévkové nudle a vaříme ještě 5 minut.
-
3
Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.