Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce
Suroviny
- 220 g Těstoviny Fusilli
- 220 g Chřest bílý
- 120 g Hrášek mražený
- 25 g Máslo čerstvé
- 120 g Hrášek
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 11 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 20.6 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 18782.9 mg
- Vitamín A 18782.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a udržujeme v teple.
-
2
Cukety pokrájené na plátky, cukrový hrášek, chřest a brokolici uvaříme v páře, až změknou. Rychle je zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a odložíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme mražený hrášek. Po třech minutách jej zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a také odložíme.
-
3
V hrnci zahřejeme zeleninový vývar s máslem na mírnějším plameni. Kromě chřestu do vývaru přidáme všechnu odloženou zeleninu a velmi opatrně ji promícháme dřevěnými vařečkami. Poté vmícháme smetanu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí podle chuti.
-
4
Do mísy vsypeme těstoviny, vmícháme do nich posekanou petrželovou nať, vlijeme omáčku se zeleninou, ozdobíme strouhaným parmezánem, poklademe chřestem a hned podáváme.