Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 18.1 mg
  • Vláknina 7248.8 mg
  • Vitamín A 7248.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.

  • 2

    V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.

  • 3

    Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu